Анна Делчева: Да си инженер в България си струва, защото допринасяш България да се развива, чертаеш бъдещето на следващите поколения.

Kъде и какво учихте?

Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специалност Информатика

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горда?

Automated deployment of cloud infrastructures. Горда съм с това, че съм част от VMWARE и че работя с толкова много гениални хора.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Правя живота на хората, които се грижат за компютрите, по-лесен.

Най-забавната професионална история?

Трудно мога да определя „професионална“ история, защото моите колеги са моите приятели. Всеки един ден с моя екип е страхотен и забавен. Безкрайно съм щастлива, че съм част от него.

Да си инженер в България си струва, защото… допринасяш България да се развива, чертаеш бъдещето на следващите поколения.

Завършете изречението: Аз, инженерът, съм преди всичко човек.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: