Атанас Атанасов: Да си инженер в България си струва, защото можеш да работиш в развиваща се сфера, без да се налага да си далеч от дома.

Kъде и какво учихте?

Учих информатика в Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе, а сега – реклама в Нов български университет.

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горд?

В момента работя главно в рекламния сектор, но всяка седмица преподавам на деца програмиране. Горд съм от много свои постижения, но може би се почувствах най-удовлетворен, когато ме поканиха да стана част от IBM 5 in 5 innovations в категория Healthcare с проекта ми, насочен към незрящите.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Ще му кажа, че от нищо правя нещо. След като спре да ме гледа с недоумение, ще импровизирам.

Най-забавната професионална история?

Не е най-забавната история, но определено винаги ме кара да се усмихна, като се сетя в гимназията как работехме с моя съученик Васил. Понякога се затваряхме в тях и работехме по почти 20 часа без спиране преди състезания и смехът беше неразделна част от работата.

Да си инженер в България си струва, защото… можеш да работиш в развиваща се сфера, без да се налага да си далеч от дома.

Завършете изречението: Аз, инженерът, … проектиращ бъдещето.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: