Дани Георгиев: Аз, инженерът, е събитие, което определено всеки трябва да посети. Рядко се намират хора, които се интересуват от същите луди неща като теб и щях много да се радвам ако, когато аз бях по-малък, имаше повече такива събития.

Къде и какво учихте?

Завършил съм Технологично училище “Електронни системи” със специалност Програмиране. Така и не успях да завърша университета и прекъснах няколко месеца, след като станах студент.

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горд?

Програмист съм. Създател съм на популярния софтуер за очите Iris и управител на фирмата Iris Technologies. Гордея се с първия ми медал от спорта, когато бях в 10-и клас. Сега това нещо изглежда доста малко, но това беше първата ми победа и след нея започнаха успехите и постиженията ми.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Правя мониторите полезни за очите.

Най-забавната професионална история?

Цял ден постоянно бързах за някъде и трябваше да изнасям една много важна презентация. Излизайки от къщи, си бях облякъл сако, риза и се бях нагласил да изглеждам професионално. Когато след 20 минути си паркирах колата, осъзнах, че съм излезнал по анцуг.

Да си инженер в България си струва, защото… е най-яката професия.

Завършете изречението: Аз, инженерът, … е събитие, което определено всеки трябва да посети. Рядко се намират хора, които се интересуват от същите луди неща като теб и щях много да се радвам, ако, когато аз бях по-малък, имаше повече такива събития.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: