Даниел Стефанов: Да си инженер в България си струва, защото от нищо правим нещо.

Kъде и какво учихте?

УНСС, МИО и Човешки ресурси

Къде и какво работите?

Бейс Системс, СЕО

Кое е постижението, с което сте най-горд?

Три са най-големите ми постижения: създадохме невероятен екип; направихме първото приложение за достъп на глухи хора до чуващия свят заедно с фондация „Заслушай се“; направихме първата в България платформа за равен достъп до пазара на труда на хора в неравностойно положение.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Лесно, ще му пусна приложението на „Заслушай се“ :)

Най-забавната професионална история?

Много са, но може би най-забавната беше по време на тв предаване, в което в реално време трябваше да се покаже как работи платформата „Заслушай се“ и по-точно видео жестов превод на живо, при което момчето, което държи таблета, смени предната със задната камера на устройството и преводачът виждаше само лампите в студиото и импровизираше какво се случва там. :) Беше адски комично.

Да си инженер в България си струва, защото… от нищо правим нещо. :)

Завършете изречението: Аз, инженерът, … който никога не станах, но винаги си мечтая да бъда :)

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: