Димитър Рангелов: Аз, инженерът ме вдъхнови и мотивира детските забавления да станат смисъл на живота ми.

Kъде и какво учихте?

Ученик съм в Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ със специалност Компютърна техника и технологии.

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горд?

Все още съм ученик и работя по най-важния проект в света на хората – да превърна хобито ми в професия. Е, дано стане, засега се получава.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

О, кеф, голям кеф. Няма какво да обяснявам, робота ми иконом ще му даде всички необходими данни във всякакви формати.

Най-забавната професионална история?

Е, аз не съм професионалист все още, само съм любител. Професионалистите се мъчат и работят в живота, а аз живея. Любителски истории разказвам на по чаша бира.

Да си инженер в България си струва, защото… е въпрос, на който може би ще имам отговор след 5 години, а може би ще отговоря, но най-вероятно не в България.

Завършете изречението: Аз, инженерът, … ме вдъхнови и мотивира детските забавления да станат смисъл на живота ми. Помогна ми да развия наклонностите си, да усъвършенствам заложбите и да превърна хобито си в забавление и работа.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: