Иван Достин: Да си инженер в България си струва, защото си като дялан камък – за всичко ставаш. Както казва майка ми: „нали си инженер, значи можеш да го направиш“.

Kъде и какво учихте?

Много интересни работи в ТУ – София, Машиностроителен факултет и Студентски град

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горд?

Работя като Ръководител на логистичните процеси в Special Events Group. В личен план – семейство и две дечица, а в професионален, когато видя доволни клиенти и усмихнати колеги след края на събитието, което сме правили. По-конкретни евенти: Световният икономически форум в Давос, Асамблеята на НАТО в Ривиера, първа копка при строежа на НДК, рязането на лентата след прокопаване на Суецкия канал и др.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Ако обяснявам нагледно – скара и бира, ако цитирам колегите си – намирам работа на скучаещите и казвам кой техник в кой бус ще се вози; ако сме по-сериозни – грижа се навсякъде по събитията всички елементи (техника, кабели, техници и т.н.) да са на точното място в точното време и в точните пропорции.

Най-забавната професионална история?

Поради конфиденциалност не мога да разказвам историите от събитията, а и времето е малко, но забавните ситуации са свързани с парти, алкохол, жени… и още нещо.

Да си инженер в България си струва, защото… си като дялан камък – за всичко ставаш. Както казва майка ми: „нали си инженер, значи можеш да го направиш“.

Завършете изречението: Аз, инженерът, … знам, че няма невъзможни неща.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: