Вера Хаджилазова: Да си инженер в България си струва, защото работиш с готини и умни хора. Освен това не е трудно да си намериш интересна и добре платена работа, която да ти позволява гъвкаво работно време и възможност да си позволиш много хобита.

Kъде и какво учихте?

ПМГ Смолян; СУ, ФМИ Компютърни науки (бакалавър) и Технологично предприемачество и иновации в ИТ (магистър)

Какво работите и кое е постижението, с което сте най-горда?

Софтуерен инженер във VMWARE, като в момента правя първите си стъпки като мениджър. Надявам се, умението да мотивирам хората. И все пак най-голямото постижение е дъщеря ми – да отглеждаш дете е несравнимо по-трудно от това да напишеш какъвто и да е софтуер или да управляваш който и да е проект или екип.

Как ще обясниш на марсианец с какво се занимаваш?

Да програмираш, означава много пъти да се опитваш да поправиш това, което многократно разваляш, и в същото време продължаваш да вярваш, че правиш нещо значимо, което може да промени бъдещето на човечеството.

Най-забавната професионална история?

Много са. Работя в екип, в който винаги се намира време за шеги, закачки и… бира.

Да си инженер в България си струва, защото… работиш с готини и умни хора. Освен това не е трудно да си намериш интересна и добре платена работа, която да ти позволява гъвкаво работно време и възможност да си позволиш много хобита.

Завършете изречението: Аз, инженерът, … съм човек, който обича работата си, да работи в екип и да помага на останалите.

Изложбата „За инженерството в България“ е инициатива към Младежкия инженерен форум „Аз, инженерът“, който се организира за четвърта поредна година от Интер Експо Център и фондация „Мечти в действие“.

Целта на изложбата е да представи потенциала за развитието на иновативни технологични компании, млади предприемачи и изобретатели в България. Добрите примери и послания на инженерите, които са избрали да останат и да се развиват тук, са доказателство за това и важен мотиватор за сегашните и бъдещите поколения.

Инициативата е подкрепена от Melexis, VMWARE, ABB, AURUBIS, Sensata Technologies, Behr-Hella Thermocontrol, Multivac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уебсайт от: